Aktuális


hírek

Legyen könyvelése precíz, könnyen áttekinthető, pontos és informatív. A bírságok miatti aggódás helyett inkább aknázza ki a megbízható és naprakész könyvelés adta lehetőségeket.

picture

Szolgáltatásaink

Azt a pénzt, melyet megspórol, azt kétszer keresi meg. A pénzügyi átvilágítással nem csak spórolhat, vagyis nem csak vállalkozásának költségeit, kiadásait csökkentheti, hanem a jövedelmezőségét is javíthatja.

picture

Számlakiállítás egyéni vállalkozóként

Számlakiállítás egyéni vállalkozóként

Kedves Hírlevél-Olvasó!


Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 15.§ 4. bekezdése értelmében „Az egyéni vállalkozó gazdasági tevékenysége során az „egyéni vállalkozó” megjelölést (vagy annak e.v. rövidítését) és nyilvántartási számát neve (aláírása) mellett minden esetben köteles feltüntetni”.

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a fentiek alkalmazása számlakibocsátás esetén is kötelező, vagyis, ha a neve, adószáma és nyilvántartási száma mellett az „egyéni vállalkozó” megjelölés (vagy annak e.v. rövidítését) feltüntetését elmulasztja, akkor az a befogadó cégnél SZJA és TB fizetési kötelezettséget keletkeztet, mert a számla ez esetben adószámos magánszemély számlájának tűnhet.


Fordított esetben is azt javasoljuk, hogy mielőtt számlát fogadna be, győződjön meg róla, hogy egyéni vállalkozó-e a kibocsátó, és ha igen, akkor kérje, hogy a fenti adatokat feltétlenül tüntesse fel rajta.


Saját érdekében ne mulassza el a fentieket alkalmazni!


Figyelje hírleveleinket, a többi változásról folyamatosan küldjük tájékoztatóinkat.


Üdvözlettel:


Kónya Józsefné

ügyvezető

Referenciák

Nagyon örülök, hogy a legutóbbi: Adózási jótanácsok cégvezetőknek képzésen részt vettem és máris tudom használni az ott hallottakat. Azért szeretek a Kult...

Dr. Zsigovics Istvánné, Betonadmin Kft.

További referenciák »

Kapcsolatfelvétel

Az alábbi űrlap segítségével könnyen és gyorsan ajánlatot kérhet tőlünk.